Termékek Menü

Mi az a HDTVI, és miért jó ez nekem?

Mi az a HDTVI, és miért jó ez nekem?

Tökéletes választás, ha meglévő analóg kamera rendszert szeretne valaki lecserélni (a meglévő kábelhálózat felhasználásval!), de több helyen elegendő a meglévő képminőség, ezért szeretne megtartani a régi analóg kameráiból, és csak a jobb képminőséget igénylő kamera pozicióba tenne nagyfelbontású kamerákat.
Új analóg rendszerek helyett is a HDTVI technológiával tervezzen, mert rendkívül kedvező áron juthat FullHD képminőséghez!

A HDTVI (HDTurboVideo) technológia kifejlesztője a kínai Hikvision cég, mely ma a világ vezető CCTV gyártója.
Korábban léteztek más gyártóktól származó, hasonló megoldások is (pl HDSDI, HDCVI), de ezek a részben elérték a technikai korlátaikat és nem tudtak felbontásban tovább fejlődni, részben nem volt olyan gyártói erő a háttérben mint a HDTVI esetében, ezért kiszorultak a piacról.

A technológia előnyei:
- A HDTVI nyílt szabvány, ezért a rendszerek közötti átjárhatóság megoldott!
- Rendkívül költséghatékony módon biztosít, akár FullHD felbontást.
- Akár a hagyományos koaxiális kábelhálózatot felhasználva is megvalósítható a jelátvitel, de UTP kábelezésen is működik. Max. 500 méter HD minőségű jelátvitel koaxiális kábelen, max. 200 méter HD minőségű jelátvitel sodrott érpáron, passzív video balun segítségével
- A HDTVI rögzítők ún "Tribrid" rögzítők: analóg, IP, Turbo HD kamerák rögzítése egy eszközzel megoldható!

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy melyik a jobb választás az IP vagy HDTVI, hiszen a HDTVI olcsóbb és a 2 Mpixeles felbontással nagyon éles képet ad...!
A mi véleményünk a követlező: Az IP technológiában nagyobb a fejlődési lehetőség, IP-vel meg lehet oldani nagy távolságú vezeték nélküli jelátvitelt, és könnyeb a rendszert bővíteni újabb kamerával.
A HDTVI-t azok számlára lesz tökeletes megoldás, akik alapvetően analóg rendszerben gondolkodnak, vagy a meglévő kameráikat szeretnék nagy felbontásúra (akár FullHD) cserélni, nem akarank új jelátviteli rendszert kiépíteni, tolerálható számukra az analóg jelátvitel sajátossága (minden kamerától a rögzítőig el kell juttani egy érpárt), és mindezt a lehető legolcsóbban szerenék megoldani.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír